Zadnje čase mi prebava povzroča velike težave

Nikoli v življenju mi prebava ni povzročala večjih težav, dokler se nisem začel prehranjevati nekoliko drugače. Jem raznoliko, veliko sadja in zelenjave, pa doma zelo obožujemo mene izdelke in testenine. Veliko se tudi gibamo, predvsem so nam všeč dolgi sprehodi.

Ob poplavi vseh člankov, televizijskih reklam in raznih reportaž, reklamnih letakov… sem zasledil tudi nov način prehranjevanja, kjer naj ne bi uživali moke, sladkorja in OH. Naj bi se ti na ta način pospešila prebava in posledično naj bi izgubil tudi nekaj kilogramov. Ravno to potrebujem, saj se mi je telesna teža v zadnjih petih letih nekoliko povečala, kljub temu da nisem nič spremenil načina življenja. Sicer mi prebava ne povzroča težav, vendar pa so mi na nekih testih, ki so mi jih opravili na neki tehtnici, mislim, da se imenuje tanita, ugotovili, da deluje zelo prepočasi za moja leta oziroma da imam prebavo 73- letnika. Uf, to je pa kar počasi, za mojih 32 let. Zato sem se odločil, da bom nekaj naredil.

S seznama živil sem najprej črtal vse, kar je povezano z belo moko in sladkorjem in upal, da bo prebava delovala bolj pospešeno. Od začetka sem imel kar nekaj težav, saj je bela moka prisotna v večini hrane, ki jo pojem. Porabil sem kar 2 meseca, da sem se nekako navadil in spoznal, kaj lahko jem. V tem času sem seveda tudi grešil, večino nenamerno. Po dveh mesecih pa se je nekaj čudnega zgodilo z mojo prebavo, saj že 2 dni nisem šel na stranišče.

Očitno ta način prehranjevanja še slabše vpliva name in se je zato moja prebava še poslabšala. Drugega nisem nič spremenil. Še vedno užijem kar nekaj sadja in zelenjave, trudim se piti veliko tekočine in še vedno se veliko sprehajam. Mislim, da bom moral v svoj jedilnik vnesti spet malo sladkorja, mogoče pa moja prebava pogreša ravno to.