Postelja je najbolj pomemben del vaše spalnice

Postelja je v središču vaše spalnice. Pomembno je, da pri njeni izbiri upoštevate barvno in stilno usklajenost vaše postelje s preostalim pohištvom v vaši spalnici. Postelja je lahko izdelana iz lesa ali kovine. Izbirate tudi med oblazinjenimi posteljami v blago, umetno ali celo v pravo usnje. Postelja mora imeti tudi primerno posteljno dno. Priporočamo, da si pri njegovi izbiri odločite za kvalitetno posteljno dno kljub nekoliko višji ceni. Najsodobnejša postelja ima praviloma letveno posteljno dno na električni pogon, ki omogoča izbiro želenega naklona vzglavja ali podnožja. Taka postelja ni primerna le za bolnike, temveč tudi za ostale ljudi, ki si želijo spanja v udobni in funkcionalni postelji.

Postelja z električnim mehanizmom je precej dražja od klasične, vendar pa tisti, ki jo imajo, pravijo, da je vredna vsakega centa, ki so ga odšteli zanjo. Kvalitetna postelja je nujen pogoj za dobro spanje, ki ima neprecenljivo vrednost. Od kvalitete spanca je odvisno vaše počutje in zdravje. Mnogi, ki so imeli težave s spanjem, so začeli dobro spati šele takrat, ko si kupili kvalitetno ležišče. Postelja brez kvalitetne vzmetnice ni prava postelja. Izbiri vzmetnice je treba posvetiti dovolj pozornosti in vprašati za nasvet strokovnjaka. Pri izbiri vzmetnice bodite pozorni na to, da boste izbrali tako, ki je izdelana izključno iz materialov, ki ne povzročajo alergij. To morajo upoštevati predvsem ljudje, ki imajo težave zaradi alergijskega rinitisa in astme.

Pomembno je tudi, da ima vzmetnica snemljivo in pralno prevleko, ki jo zlahka operete. Tako bo vaša vzmetnica zdržala dalj časa in bo tudi veliko bolj higienska. Postelja je skupek posteljnega okvirja, posteljnega dna in vzmetnice. Na koncu pa je treba izbrati še kvalitetno posteljnino iz naravnih materialov, ki odvajajo odvečno vlago. Postelja naj bo predvsem funkcionalna pa tudi estetskega videza, ki bo vaši postelji dal še poseben čar.