Kakšne ploščice za kopalnico je najbolje izbrati?

Ko prenavljamo kopalniški prostor ali pa ga povsem na novo opremljamo, vemo, da je s tem izjemno veliko odgovornega dela. Seveda vsega ne moremo opraviti sami, zato na pomoč pokličemo mojstre s tega področja. Med drugim nam kopalniški strokovnjaki pomagajo določiti tudi to, katere ploščice za kopalnico do najboljša izbira.

Ko boste mojstra za polaganje talne površine torej vprašali, katere kopalniške ploščice je daleč najbolje izbrati, vam bo med drugim zagotovo omenil tudi takšne, ki so izdelane iz najbolj kakovostne keramike.

Kakšne ploščice za kopalnico je najbolje izbrati?

 

Kaj je pri izbiri ploščic za kopalnico še pomembno?

V prvi vrsti je torej ključno, da so ploščice za kopalnico izdelane iz primernih materialov. Zlasti je ključno, da so dobro odporne na vse zahtevne kopalniške pogoje. Dejstvo je, da se daleč najbolje obnese keramika, a mora biti dovolj kakovostna. Sami se lahko naučite, kako ugotoviti, kdaj je izbrana keramika dovolj kakovostna ali pa vam pri izbiri pomagajo izkušeni in strokovno podkovani prodajalci.

Poleg materiala je za ploščice v kopalnici pomembno tudi to, da ste izbrali pravi format oziroma velikost. Nekdaj so bile zlasti priljubljene ploščice za kopalnico manjšega formata, danes pa je po večini ravno obratno. V kopalnico se namreč zelo pogosto polagajo ploščice precej velikih formatov. V trendu je tudi to, da se lahko zelo dobro kombinirajo večji in manjši formati.

 

Barvni odtenek kopalniških ploščic

Med drugim pa je ključnega pomena tudi to, kakšne barve so kopalniške ploščice. Ni namreč vseeno, ali boste v svoj prostor za umivanje namestili bele, zelene ali pa črne ploščice. Izbira barvnega odtenka bo seveda v zelo veliki meri odvisna od ostalih elementov v prostoru, ne nazadnje pa tudi od velikosti prostora.

Če je kopalnica precej majhna, je najbolje, da so ploščice v njej kar klasične bele barve, saj bodo prostor optično precej povečale. Po drugi strani pa si lahko privoščite tudi kakšen nekoliko bolj drzni barvni odtenek.