Dve kopalnice pridejo vedno prav, če je družina velika

Si predstavljate, da imate vsako jutro gnečo pred kopalnico, ker bi se vsi radi uredili in odpravili približno istočasno od doma. Po navadi to enostavno ne gre, če niso dve kopalnice, ker nikakor ne utegnete, kajti vsak je rad v kopalnici sam in potem nastane velik problem. Starši po navadi to uredili na dva načina:

  • Ali so se začeli vstajati toliko prej, da so se imeli čas urediti v miru
  • Ali pa so se odločili, da so potrebne dve kopalnice.

Kajti posebej, ko so otroci v puberteti je to lahko velik problem, mi smo te zgodbe poslušali že prej in z možem sva se pri sami gradnji odločila, da bova naredila dve kopalnice, ena bo tista velika za vse in ena v najini spalnici, ker se nama je to zdelo potrebno. Ne morem vam povedati, koliko miru je to prineslo našemu domu, ker sva od vsega začetka z možem redno vsako jutro in večer uporabljala najino in tako nikoli ni prišlo do trenja. Edini problem, ker smo imeli dve kopalnice je bil ta, da sem morala pospravljati dve, kajti saj veste kakšni so otroci, tudi če kaj pospravijo mora mama za njimi, ker ni tako kot bi moralo biti.

No, to pa mi ni predstavljalo problema, ker sem vedela, koliko kreganj imamo prihranjenih vsako jutro in vsak večer. Jaz sem uživala, ko sem se zjutraj ali zvečer stuširala v miru, moji otroci pa tudi, ko so se lahko v kopalnici tuširali dolgo in dolgo. Včasih, ko sem bila mlajša, se spominjam, kako so se starši kregali, ker sem bila predolgo v kopalnici in danes, ko vidim, da se moji otroci tudi dolgo tuširajo, se ugriznem za jezi in dan je lepši. Jih razumem. Le da so dve kopalnice, ker mogoče jih ne bi razumela, če bi bila samo ena in bi čakala pred vrati za tuširanje.