Danes oblačila cenejša, kot če kupiš metražne tkanine

Včasih si res človek zaželi, da bi imel kaj unikatnega. Po trgovskih centrih je vse isto in zdi se mi že, da so nas tako zaslepili, da so nam avtomacko vsilili isti stil in če nimaš tisti letni čas določenega kosa oblačila nisi v modi, sama bi si še kako rada ustvarjala stil in si kupovala metražne tkanine, da bi si sama šivala oblačila, pa mi je predrago. Kajti, ko grem po trgovskih centrih dobim majčke, puloverje, hlače, jakne, za tako mali denar, da se mi enostavno ne splača šivati, ker so metražne tkanine dražje, če pa bi dala zašit šivilji pa bi prišlo še dražje.

Prav žalostna sem, da je prišlo do tega, kajti vsi smo si sedaj podobni in nosimo isti stil, trgovine kjer prodajajo kvalitetne metražne tkanine pa propadajo. Upam, da se bodo te stvari kmalu spremenile, ampak tako ko gledam, kam gre svet se žal ne bo. 

Zakaj smo prišli tako daleč, da imamo trgovine polne z zelo poceni oblačili in da smo zraven še obsedeni s tem, da moramo skoraj vsaki teden obleči nekaj novega, tako so nam metražne tkanine postale tuje. Kje se ta oblačila šivajo in kakšna je njihova realna cena, si sploh pomislit ne upam. Kakšno pa je to blago, pa tudi ne. 

Prav spominjam se starih časov, ko so ljudje še hodili do šivilje, da jim zašije to in oni, ali kaj popravi. Mi še sploh poznamo šivanko in cviren? Veliko ljudi, ko se jim oblačila malo raztrgajo jih zavržejo, če pa bi imeli oblačila od kvalitetne metražne tkanine, pa bi to bilo čisto drugače. Vendar mi skoraj ne poznamo več tega občutka, nositi kvalitetno blago, ki je koži prijazno. 

Najbolj zanimivo pa se mi zdi, da je veliko oblačil zelo ugodno, čeprav ima oznako % bombaž. Naj temu verjamemo, če pa se zavedamo, koliko dejansko stanejo kvalitetne metražne tkanine in potem lahko sklepamo, da temu ne more biti tako.