Babica naredi najboljše domače piškote

Ko slišimo besedo domači piškoti, avtomatično pomislimo na stare starše. Ko smo otroci in pridemo na obisk ali počitnice k našim starim staršem, so na mizi vedno sveže pečeni domači piškoti. Ker imajo babice čas je seveda na mizi več različnih domačih piškotov, ki jih včasih pečejo tudi po cel dan.

Babica naredi najboljše domače piškote

Včasih, ko pridemo na počitnice k babici, je vsaj en dan v teh počitnicah namenjen temu, da skupaj z babico pečemo piškote. Kar se tiče peke in kuhanja so naše babice najboljše učiteljice. Lepo nam povedo katere sestavine gredo v testo, kdaj je kakšna sestavina v testo, zakaj je vse v takšnem vrstnem redu kot je, koliko časa mora testo počivati, če sploh mora, kako se oblikuje piškote in koliko časa se jih peče. Vse to nam govorijo sproti, da slučajno ne pride do napake, če pa pride do napake, jo babice hitro znajo rešiti, saj so konstantno zraven.

Vsak otrok se spomni teh trenutkov na počitnicah pri babici. Vsak otrok je to dal enkrat čez in nekateri to počnejo še danes, v svojih rosnih letih, če so babice pri močeh.

Ko smo odrasli, začnemo tudi sami malo eksperimentirati in se morda naučimo nekaj novega. To lahko potem tudi pokažemo našim babicam, ki pa so vedno pripravljene poslušati in se učiti tudi one. Po navadi so zelo vesele, da jih zdaj lahko tudi vnuki nekaj naučijo.

Babice si želijo tradicije ohraniti in peljati naprej. To seveda delajo preko vnukov in upajo, da bodo to tradicijo vnuki sami nadaljevali naprej. Stari recepti domačih piškotov so nekaj najboljšega na tem svetu in je vredno to peljati naprej, saj se spomnimo, ko smo bili majhni, kakšno veselje je to nam bilo, ko smo prijeli domač piškot v roke in kar naenkrat je bila skledic piškotov prazna, ampak naše babice so imele vedno neko skrivno zalogo in so lepo posodico ponovno napolnile.