Še malo in alergije za letos bodo zaključene

Pomlad gre proti koncu in alergije so se počasi umirile. Vsi, ki jih poznam in imajo težave s tem, so se končno lahko znebili zdravil, ki si jih morali jemati. Še dobro, da to traja kakšen mesec ali pa največ nekaj mesecev. In predvsem dobro, da nimam sama teh težav.

Moj brat žal nima te sreče. Vsako pomlad ga napadejo alergije in trajajo kakšen mesec. Na srečo vsaj ni tako hudo, da bi potreboval zdravila, ima pa vseeno, sem ter tja kakšen dan, ko samo kiha in se mu noče ustaviti. Ampak je tudi to ugotovil, da lahko uredi tako, da uporabi fiziološko raztopino in si s čiščenjem nosu s tem zelo omili kihanje. Pravzaprav prav izniči vse skupaj.

Še dobro, da je poletje skoraj tukaj in se je vse že razcvetelo ter tako ni več nobenih dražljajev za tiste, ki imajo alergije in jih spomladansko cvetenje draži. Nikoli niti nisem razumel, kako ima lahko nekdo alergijo na cvetni prah, ampak med pa lahko brez težav uživa. Saj ne vem, ali je smiselno vprašanje, ampak vedno se mi je zdelo, da je to v resnici enaka sestavina. Res mi je presenetljivo to, ne glede na to, da mi vedno vsak odgovori s klasičnim, da tako je. Ampak ker želim vsaki stvari priti do dna, potem se sprašujem takšna vprašanja in zaslišujem še druge. Pogosto pa seveda ne prejmem pametnega odgovora. 

Še dobro, da obstaja internet, saj sem se enkrat celo spomnila na to vprašanje doma in nato ugotovila, da je v resnici en prav hecen razlog, da alergije nastanejo spomladi. Razlog za to naj bi bil ta, da telo po nesreči zamenja cvetni prah za škodljivega vsiljivca in se začne braniti z različnimi reakcijami. Zato imamo ljudi, ki sem jim naredijo alergije, na neškodljive stvari, kakor je cvetni prah iz različnih cvetov.